Huidbehandeling

Cauterisatie

Wat is cauterisatie? 

Zapper.jpgCauterisatie is een methode om sterk doorbloed weefsel weg te branden. Bij Huidtherapie Verdronkenoord wordt dit met behulp van de Zapper gedaan. Deze methode wordt toegepast voor wat grotere (steel)wratten, fibromen/ dermatofibromen en ouderdomsvlekken (groter dan 0,5 cm). Dit apparaat is voorzien van een puntige elektrode. Tijdens de behandeling ontstaat een klein vonkje tussen de elektrode en de wrat. De wrat zal hierdoor verschrompelen of, bij grotere wratten wordt de wrat hiermee als het ware van de huid weggebrand.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de grootte van de wrat of fibroom. Een kleine wrat of fibroom wordt in één behandeling verwijderd. Het verwijderen van een fibroom of wrat met de Zapper duurt slechts enkele minuten.

Nabehandeling en nazorg

Cauterisatie voelt branderig aan. Na deze behandeling geneest een wondje binnen zeven á tien dagen onder een droog korstje. Nadat het korstje is afgevallen, kan een klein litteken – lichter dan huidskleur – aanwezig zijn. In de loop van de tijd is deze bijna niet meer zichtbaar. 

 

Bij Huidtherapie Verdronkenoord bieden wij u de behandeling van goedaardige en niet besmettelijke huidoneffenheden, zoals steelwratten, dermatosis papulosa nigra, zonbeschadigde huid en ouderdomswratten. De behandelmethoden daarvoor zijn:

Welke van deze methoden het beste bij u past, wordt tijdens het intakegesprek door de huidtherapeut bepaald.

 

Deze methoden worden niet toegepast voor een zeer platte en grote ouderdomsvlek of fibroom/dermatofibroom vooral in het gelaat of hals. In dit geval krijgt u een advies van de huidtherapeut en/of wordt u naar uw huisarts gestuurd.


Vergoeding 

Voor vergoedingen lees hier

 

Tarieven

lees hier