Huidbehandeling

Dieptereiniging (acnetherapie)

Dieptereiniging bij een patiënt met acneproblematiek wordt in enkele stappen uitgevoerd. Eerst wordt de huid gereinigd met een antibacteriël middel (schuim of lotion) en daarna gepeeld met een biologische scrub om de bovenste laag van de huid (epidermis) wat dunner te maken. Wanneer de huid  schoon is, begint de huidtherapeut acne handmatig te verwijderen. Soms wordt daarvoor gebruik gemaakt van een steriel naaldje om papels, puistjes of gesloten comedonen (zo genoemde white heads) eerst aan te prikken en daarna met lichte druk te verwijderen. Dat voorkomt onnodige beschadigingen van de huid.

 

Hoewel de druk bij elke patiënt wordt aangepast, ontstaan soms na deze behandeling zichtbare behandelsporen als kleine wondjes, roodheid en/of puntbloedjes. De behandeling is ook gevoelig.

Om de huid na de dieptereiniging te kalmeren en sneller te laten genezen wordt voor enkele minuten een speciaal antibacteriële masker op het te behandelen gebied aangebracht. De behandeling wordt met een bijpassende nabehandelingscrème afgerond. 

 

Om een optimaal resultaat te bereiken en te behouden moet een patiënt met acneproblematiek vaak thuis nog een eigen bijdrage leveren door dagelijks juiste verzorgingsproducten te gebruiken. De huidtherapeut adviseert u welke huidproducten precies bij uw huidtype passen. 

 

Vergoeding

Voor vergoeding lees hier

 

Tarieven

lees hier