Huidbehandeling

Elektrische epilatie

Wat is elektrische epilatie? 

Elektrische epilatie is een behandeling om storende haren van elke kleur definitief te verwijderen. Een heel dun naaldje wordt in een haarzakje gebracht. Vervolgens geeft therapeut gedurende enkele seconden stroom die het haarzakje zodanig verhit dat de haar  beschadigd en vernietigd raakt. Vervolgens wordt de haar met een pincet verwijderd.

 

De sterkte en de duur van de stroom hangt per persoon af en wordt individueel ingesteld. De behandeling kan soms prikkelig of branderig aanvoelen, maar is in het algemeen goed vol te houden. Na elektrische epilatie zit de huid er een tijdje (licht)rood uit.

 

Er zijn meerdere behandelingen nodig om een goed resultaat te bereiken. Dit heeft o.a. te maken met de  groeicyclus en het herstel van haar. Haren bevinden zich in verschillende groeistadia. Alleen “actieve” haren die in groeifase zijn, zijn geschikt voor deze behandeling. Andere haren die niet actief zijn, reageren, helaas, niet op de  behandeling.

 

Niet alle cellen in een haarzakje kunnen in één behandeling vernietigd worden. De rest van de cellen kunnen zich weer herstellen. Door meerdere keer te epileren zal dit herstel steeds moeilijker gaan en uiteindelijk zal de haar definitief verdwijnen.

 

Elektrische epilatie kent daarom een langdurige behandelperiode, die van enkele maanden tot zelfs jaren kan variëren afhankelijk van de ernst van overbeharing (lees meer link naar overbeharing). Er moet haartje voor haartje worden gewerkt. Er wordt ook soms een onderhoudsbehandeling enkele keren per jaar vereist. 

 

Bij Huidtherapie Verdronkenoord wordt elektrische epilatie meestal in het gezicht toegepast en soms ook op het lichaam, bijvoorbeeld rond tepelhoven of op buikstreep als laserbehandeling niet mogelijk is.

 

Voorbereiding en nazorg 

Vanaf vier weken voor de eerste behandeling en gedurende de  periode van de behandelzittingen mag u niet meer gebruik maken van harsen, epileren, pincet en touwtjesmethode om haren eruit te trekken. U mag wel scheren, knippen of ontharingscrème toepassen.

Wel dienen de haren lang genoeg te zijn (2-3 mm) voor de behandeling. 

Als na de elektrische epilatie de huid lang warm aanvoelt, kunt u zelf thuis een koud kompres aanbrengen. Gedurende 48 uur voor en na de behandeling dient u de zon/zonnebank te vermijden en een zonnebrandcrème met hoge SPF (30-40) te gebruiken. Ook wordt tot 48 uur na de behandeling aangeraden om de sauna niet te bezoeken en niet te veel aan sport te doen.  

 

Vergoeding 

Voor vergoedingen lees hier

 

Tarieven

lees hier