Huidverjonging

Chemische peelings

Wat zijn chemische peelings? 

Bij chemische peelings wordt de opperhuid met een chemische vloeistof (zuur) verbrand en verwijderd om het aanmaken van nieuwe elastische en collagene vezels te stimuleren. Door de natuurlijke processen van de celvernieuwing wordt een cosmetische verbetering van de huidstructuur  bereikt. De dikte van de dermis (de lederhuid) neemt toe, zodat dit een extra steun biedt voor de epidermis (de opperhuid) en een nieuwe weerstand vormt tegen de rimpels.

Tevens neemt de verstopping in de talgklieruitvoergangen af. Huidsmeer dat in de talgkleren wordt geproduceerd, verzamelt zich dan niet meer in een haarzakje. Hierdoor wordt de oorzaak van acnevorming voorkomen. 

Daarnaast bleekt de chemische peeling bruine vlekken op de huid (hyperpigmentatie), doordat de pigmentcellen (melanocyten) van de opperhuid ook worden vernietigd.

 

Chemische peelings worden naar hun dieptewerking onderscheiden in:

  • Oppervlakkige peelings – verwijderen van de bovenste delen of de gehele opperhuid;
  • Middeldiepe peelings – verwijderen van de gehele opperhuid en de bovenste delen van de lederhuid;
  • Diepe peeling – uitwerking tot de diepere lagen van de lederhuid. 


Behandeling

De behandeling neem ongeveer 20-30 minuten (soms tot 45 minuten) in beslag. De huid wordt eerst gereinigd en zo nodig met nano-dermabrasie voorbehandeld om de bovenste huidlaag wat dunner te maken. Daarna wordt de oplossing van een peeling voor enkele minuten op de huid aangebracht, waarop de huid zal reageren. Wanneer de reactie juist is, vindt nabehandeling plaats. 

Oppervlakkige peelings kunnen meerdere keren kort na elkaar uitgevoerd worden om een goed effect te bereiken. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen vereist met een tussenpoos van 7 -10 dagen, met oplopende concentraties en/of inwerktijd.

 

Huidreactie

Tijdens de peeling voelt de huid prikkelend, branderig of jeukend aan. Omdat de oplossing slechts voor enkele minuten op de huid wordt aangebracht, is het gevoel kortdurend. Na de behandeling treedt er enige roodheid met zwelling op. Deze trekt binnen enkele dagen weer weg. Bij gebruik van hogere concentratie kan de (licht)rode kleur tot een week zichtbaar blijven.

Na een paar dagen  kan een lichte afschilfering van de huid optreden. Op de plekken waar chemische peeling  dieper heeft ingewerkt kunnen soms enkele blaasjes optreden. Deze genezen binnen een week met korstjes die er vanzelf afvallen.

 

Voorbereiding en nazorg

Gedurende twee weken vóór de eerste behandeling tot en met vier weken na de laatste behandeling dient de huid goed beschermd te worden tegen de zon om het ontstaan van ongewenste verkleuring (bruine vlekken) te verkomen. Dit geldt tevens voor het gebruik van zonnebanken. Wij raden u aan tijdens de hele periode een zonnebrandcrème met hoge SPF (30-50) te dragen, vooral als u naar buiten gaat. Saunabezoek is niet gewenst tot 48 uur na de behandeling. Ook wordt aangeraden niet te veel sporten.

 

Bij onze praktijk worden chemische peelings van Skin Tech en Lira Clinical  gebruikt. 

 

 

 

Vergoeding 

lees hier

 

Tarieven

lees hier