Huidverjonging

Mesotherapie (mesolift) met skinboosters

Wat is Mesotherapie?

Mesotherapie (mesolift) is een huidverjongende behandeling die zowel voor  het gezicht, hals en decolleté als voor de rest van het lichaam (voornamelijk voor handen, buik en dijen maar ook voor scalp oftewel hoofdhuid) wordt toegepast.

Bij deze behandeltechniek worden actieve werkstoffen zoals hyaluronzuur, vitaminen, antioxidanten, peptiden, amino- en vetzuren enz. met behulp van een apparaat (zogenoemde mesogun) in microdosis ingebracht.

Afhankelijk van het doel en van het te behandelen gebied worden er verschillende cocktails (skinboosters) gebruikt om het gewenste resultaat te bereiken. 

 

Indicaties voor mesotherapie:

Contra-indicaties:

  • zwangerschap, borstvoeding
  • oncologie
  • huidirritatie, ontstekingen 
  • allergieën voor onderdelen van toegepaste cocktails
  • als u bepaalde medicijnen moet innemen (denk aan immunosuppressiva, corticosteroïden, bloedverdunners, insuline) 
  • auto-immuun ziekten, diabetes type 1, acute reumatoïde artritis
  • pathologische wondgenezing
  • antibioticatherapie

Producten (skinboosters) die bij mesotherapie (mesolift) worden gebruikt

Bij mesotherapie worden verschillende cocktails oftewel skinboosters toegepast. Hier gebruiken wij "RRS-Inject"-skinboosters van "Aesthetic Dermal" voor. RRS staat voor Repair-Refills-Stimulates


Wat is een skinbooster precies? Met welke skinboosters werken wij?

lees hier


Duurzaamheid van het resultaat

Bij mesotherapie worden skinboosters met werkstoffen gebruikt die ons lichaam afbreekt waardoor meerdere behandelingen gewenst zijn (meestal 3 à 5 sessies). Tevens wordt er geadviseerd om na bepaalde tijd (meestal na 6 maanden) weer voor één of enkele behandelingen te gaan als onderhoud. Ook wordt het resultaat versterkt door het dagelijks thuisgebruik van passende cosmetische producten.


Hoe ziet de huid er na mesotherapie (mesolift) uit?

De mesotherapie is een zeer precieze, accurate en snelle behandeling die bijvoorbeeld in het gezicht, hals en decolleté slechts 20 minuten in beslag neemt. De huid wordt hierna lichtrood en een beetje opgezwollen. Soms kunnen één of twee blauwe plekjes ontstaan die na een paar dagen weggaan. Down-time (de herstelperiode) van mesolift is heel kort. De volgende dag kunt u gewoon uw dagelijks leven weer oppakken. 

 

Voorbereiding en nazorg

De behandeling is nagenoeg pijnloos. Meestal is een verdoving niet nodig. Omdat de behandeling uit kleine prikjes bestaat en de huid even tijd nodig heeft om te herstellen, dient u overmatig zoncontact, saunabezoek of zwembaden gedurende één week na behandeling te vermijden. Een herstellende crème (bij voorkeur met vitamine E) en arnica crème zijn aan te bevelen. Make-up kunt u al de volgende dag aanbrengen.

 

Vergoeding

lees hier

 

Tarieven

lees hier