Huidverjonging

RF-lifting (Radiofrequentie lifting)

Wat is de RF-lifting?

IMG_20191021_145027.jpgRF-lifting (radiofrequency lifting) is de nieuwste methode om op doelmatige wijze rimpels, verslapte huid en fijne lijntjes te behandelen. RF-lifting heeft de werking van een facelift zonder operatie. Daarnaast stimuleert RF-lifting de bloedcirculatie, vermindert het cellulitis en verbetert het de stofwisseling zodat de huid er weer fris en jong uitziet.

 

Hoe werkt RF-lifting?

RF-lifting is gebaseerd op het effect van Diatermy (opwekken van warmte in lichaamsweefsels door een hoogfrequente wisselstroom). De radiofrequente golven dringen door het huidoppervlak in de diepere huidlagen waar ze in warmte worden omgezet. Dat beïnvloedt de belangrijkste componenten van de dermis (de lederhuid) en de hypodermis (bindweefsel) met name speciale verbindingscellen, zogenoemde fibroblasten en fibroklasten. Als gevolg daarvan wordt de aanmaak van inwendige collagene, elastine en hyaluronzuur aanzienlijk bevorderd. Tevens wordt de bloedsomloop, lymfeafvoer en stofwisseling versterkt. De bestaande huidvezels trekken samen en krijgen hun tonus terug zodat het resultaat - facelift - direct na de behandeling zichtbaar is. De huid wordt strakker, gladder en ziet er frisser en jonger uit. Voor een langblijvend effect is een kuur van 4 á 6 zittingen aan te raden.

 

De behandeling

 

schematCM_4.jpg

 

De behandeling met RF-lifting neemt 20 tot 40 minuten in beslag.  De behandeling is pijnloos en eist geen bijzondere voorbereiding.

Er wordt gel op de schone, droge huid aangebracht en vervolgens wordt een kopstuk van het apparaat tegen de huid gezet.

 

Het apparaat wordt individueel geïnstalleerd zodat het warmtegevoel dat tijdens de procedure ontstaat maximaal comfortabel zal zijn.

 

Aan het einde van de behandeling van RF-lifting wordt gedurende enkele minuten cryomassage, ook wel een "koude hamer" genoemd, uitgevoerd die de huid kalmeert. Cryomassage wordt met hetzelfde apparaat uitgevoerd.

 

 

 Voor wie is de RF-lifting bedoeld?

Deze behandelmethode is gericht op huidcorrectie voor alle leeftijden en is niet seizoensgebonden. IMG_20191021_145206.jpgRF-lifting kan uitgevoerd worden in zowel het gelaat (bijvoorbeeld straktrekken van rimpels rondom de mond, verminderen van kraaiepootjes, correctie van gezichtsovaal) als elders op het lichaam (bijvoorbeeld straktrekking van de hals, decolleté, buik, taille, heupen en billen, binnenzijde van bovenarmen).

 

Zijn er contra-indicaties voor RF-lifting?

Hoewel RF-lifting een onschadelijke methode is, zijn er sommige afwijkingen of aandoeningen waarbij RF-lifting afgeraden zal worden.  Denk bijvoorbeeld aan pacemaker, beschadigde huid of ontsteking.

De huidtherapeut bespreekt dit met u tijdens het intakegesprek.

 

Tarieven

lees hier