Lasertherapie

Laserontharing met diodelaser Medart 435

Ongewenste haargroei is voor veel mensen een groot probleem in het dagelijkse leven. Door scheren, epileren, plukken of hormonotherapie te gebruiken wordt getracht haargroei tegen te gaan. Met de moderne diodelasertechnologie is het nu mogelijk om haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen.

 

hair-system_-_kopie.jpgBij Huidtherapie Verdronkenoord wordt voor definitief ontharen gebruik gemaakt van de MedArt 435 diodelaser.

 

De MedArt 435 diodelaser heeft een constante golflengte van 810 nanometer.

Deze golflengte kan tot een juiste diepte in de huid doordringen om het haarfollikel te bereiken en vernietigen. 

 

Behandeling

Het werk van de MedArt diodelaser is gebaseerd op absorptie (opnemen) van laserlicht in pigment (melanine) van de haar. De laser straalt een hooggeconcentreerde lichtbundel in het haarzaakje waarin het door het pigment wordt opgenomen en in warmte omgezet. Daardoor wordt de haar verhit en de haarwortel vernietigd. Na ongeveer twee weken zullen de haren in het behandelde gebied vanzelf uitvallen. Het omliggende weefsel bevat geen pigment en blijft daarom intact. Bepaalde huidcellen van de opperhuid kunnen echter ook pigment bevatten en dus de laserstraal absorberen. Om schade aan de huid te voorkomen wordt daarom de bovenlaag van de huid constant tijdens de behandeling afgekoeld door een speciale scanner met waterkoelsysteem.

 

Bij de eerste laserbehandeling wordt altijd een testschot gedaan om de juiste instelling van de laser te definiëren. De therapeut geeft een paar pulsen om te kijken hoe de huid reageert. Alvorens de laserontharing te starten, wordt wat geleidingsegel op het te behandelen gebied aangebracht waarna met lichte druk de gekoelde kop van het handstuk wordt gezet. De laser geeft een puls af.

 

Wat kunt u met behulp van laserlicht bereiken?

Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 85% verminderd. De eventueel resterende haren worden wat dunner en lichter van kleur.

 

Welke lichaamsdelen kunnen we behandelen?

Vrijwel alle lichaamsdelen zoals het gezicht, de benen, armen en rug kunnen met laserlicht worden behandeld.

 

Is de behandeling veilig?

De behandeling is veilig door o.a. een combinatie van de superlange pulstijd en het voortdurende afkoelen van de huid tijdens de behandeling. Hierdoor is de laser ook in staat de donkerdere huidtypes (t/m IV huidtype volgens Fitzpatrick) goed te behandelen. De huid wordt tijdens de behandeling gekoeld tot circa 6 graden door een uniek watergekoelde laserscanner die constant op de huid geplaatst wordt. Het voordeel hiervan is dat de behandeling minder pijnlijk is en dat voorkomen wordt dat de huid rood wordt. Tijdens de laserbehandeling draagt u een speciale bril die uw ogen beschermen tegen het laserstraal.

 

Doet het pijn?

In de meeste gevallen wordt een prikkelend en/of branderig gevoel ervaren. Sommigen zeggen dat het lijkt alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. De lichtpuls duurt echter zo kort dat de behandeling bijna altijd goed is vol te houden. Soms adviseren wij een verdovende crème Emla van tevoren aan te brengen op gevoelige plekken.

 

Na afloop van de behandeling kan een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar zijn, soms met zwelling die snel weer verdwijnt. Het te behandelen gebied wordt direct na de behandeling met een cool-pack gekoeld. Daarna wordt op de huid een verzorgende en verkoelende gel aangebracht.

 

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase met laserlicht worden behandeld. Daarom zijn meerdere behandelingen nodig om een goed resultaat met een aanzienlijke vermindering van beharing te bereiken.

 

De normale tijdsduur van een laserontharingskuur is 7-8 behandelingssessies met tussenpossen van 6 tot 8 weken. Sommige personen zijn in verband met hun haartype of haarkleur minder geschikt voor een laserbehandeling. Mensen met een lichte huidskleur en donker haar zijn het meest geschikt voor deze behandeling. Bij mensen met wit, lichtblond en rossig haar boeken we de minst succesvolle resultaten omdat hun haren weinig pigment bevatten.

 

voor-na-behandeling-laserontharing.jpg

 

Zijn er risico´s of complicaties?

Zoals bij alle laserbehandelingen bestaat het risico dat de behandelde huid iets donkerder of lichter wordt (verkleuring optreedt). Vrijwel altijd is dit van voorbijgaande aard. Als de huid (zeer) gebruind is, kan de kans hierop wat groter zijn. Na de behandeling kan enige roodheid en een lichte zwelling ontstaan, die met een zonnebrand vergelijkbaar is. Na enkele dagen trekt deze weg. Zelden zal een blaasvorming optreden die met korstjes geneest.

 

Om complicaties te voorkomen raden wij u aan om ten minste 4 weken vóór de behandeling en tot 2 weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Daarnaast is het raadzaam om tijdens deze periode een goede zonbeschermende crème met hoge SPF (30-40) te gebruiken.

 

Wat te doen vóór de behandeling?

De haarzakjes mogen niet leeg zijn tijdens de behandeling. Daarom stopt u voor de laserbehandeling met vormen van haar uittrekken als epileren, harsen, plukken, pincetgebruik, epileerapparaat of touwmethode. Voor een laserbehandeling in het gelaat stopt u ten minste 4 weken en voor op het lichaam ten minste 6 weken voordat de behandeling begint. Scheren, knippen en ontharingscrème mogen wel. Hierdoor komen niet méér dikkere of donkerdere haren terug.

 

Let op! Op de dag van de behandeling moeten korte haartjes van 2-3 mm aanwezig zijn. Dit is noodzakelijk om het laserapparaat juist in te stellen. Als de huid te bruin is, bestaat altijd het gevaar van verbranding. Daarom mag u 4 weken vóór de behandeling en 2 weken na de behandeling niet meer zonnebaden of zonnebanken. Als u de zon niet kunt vermijden, dient u ten minste 4 weken vóór de behandeling en 2 weken na de behandeling een zonnebrandcrème met hoge SPF (30-40) dagelijks te dragen.

 

Een zelfgebruinde crème mag u 3 weken vóór de laserbehandeling niet meer gebruiken, omdat de laserbundel daar niet doorheen kan dringen. Het haarbleken wordt 2 weken voor de behandeling afgeraden. Op de dag van de behandeling is make-up niet toegestaan , omdat de laserbundel daar ook niet doorheen kan dringen. Een dag na de behandeling kunt u weer make-up gebruiken.

 

Nazorg

De eerste 3-5 dagen na de behandeling dient u saunabezoek, hete baden, intensief sporten te vermijden om zo overbodige warmte in het behandelde gebied te voorkomen. Als er korstjes komen, mag u deze niet krabben. U kunt het beste een herstellende crème gebruiken die u is aanbevolen door de huidtherapeut.

 

Vergoeding

Voor vergoedingen lees hier

 

Tarieven

lees hier