Lasertherapie

Laserbehandeling van storende vaatafwijkingen

Hoe werkt de vaatlaser MedArt 435? 

Bij Huidtherapie Verdronkenoord wordt gebruik gemaakt van de MedArt diodelaser 435 die behalve voor ontharing ook ontwikkeld is voor de behandeling van gesprongen huidvaatjes (vaak haarvaatjes genoemd) in het gelaat en op de benen.

 

hair-system_-_kopie.jpgDe behandeling is gebaseerd op de absorptie (het opnemen) van laserlicht in het bloed.

De laser straalt een lichtbundel met hoge energie in het bloedvaatje. Dit zichtbare licht wordt door het pigment – rode kleurstof van het bloed (hemoglobine) geabsorbeerd en in warmte omgezet. Ter bescherming van de ogen draagt u tijdens de behandeling een speciale bril.

 

De warmte verhit en vernietigt de bloedvaatwand, zodat deze zichtbaar verdwijnt. Omdat het laserlicht alleen door de bloedvaatjes wordt opgenomen, blijft het omliggende weefsel intact. De  behandeling is het meest geschikt bij een lichte huid en een weinig gebruinde huid. Hoe lichter de huidskleur hoe effectiever de behandeling.

Als de kleur van de huid namelijk te donker is, bestaat het gevaar van een oppervlakkige verbranding, omdat het laserlicht bijna helemaal door het huidpigment (ook wel melanine genoemd) wordt opgenomen. Dit geldt ook voor de zongebruinde huid.

 

Wat kunt u van de laserbehandeling verwachten? 

De adertjes verdwijnen volledig en komen niet terug. Het resultaat is al direct na de behandeling zichtbaar. Het optimale resultaat  hangt van de uitgangsituatie in het te behandelen gebied af. Hoe uitgebreider dit is, hoe meer behandelingen u nodig hebt. Bij geringe gesprongen vaatjes is meestal één behandeling voldoende. Bij meer vaatafwijkingen zijn over het algemeen 2 tot 3 behandelingen nodig. De herhalingsbehandelingen vinden gemiddeld om de 3-4 weken plaats.

Wel kunnen eventueel na verloop van tijd nieuwe adertjes ontstaan i.v.m aanleg. Deze kunnen op dezelfde manier worden behandeld.

 

Couperose op de neus voor en na laserbehandeling  

 

 voor-na-behandeling-couperose.jpg

 

 Couperose op de wangen voor en na laserbehandeling

 

1330422749.jpg

 

De behandeling 

De MedArt 435 diodelaser geeft snelle lichtimpulsen, waardoor een groot gebied op de huid snel te behandelen is. Een gezichtsbehandeling duurt 10 tot 20 minuten, een behandeling van de benen duurt 20 tot 60 minuten.

 

De laserbehandeling van de vaten is goed vol te houden. Het prikkend gevoel dat u tijdens deze behandeling kunt ervaren, lijkt op gevolgd door een warm gevoel dat enige minuten aanhoudt. Sommigen zeggen dat het lijkt alsof een elastiekje tegen de huid wordt geschoten.

  

Wat moet ik doen voor de behandeling? 

Het is raadzaam om vanaf vier weken voor de behandeling en tot twee weken na behandelperiode zo veel mogelijk uit de zon te blijven. Dit geldt ook voor zonnebanken en gebruik van zelfbruinende crème. Als u de zon niet kunt vermijden, dient u een zonnebrandcrème met een hoge SPF-factor te gebruiken (40 à 50).

Op de dag van de behandeling is het aanbrengen van make-up of crèmes niet toegestaan, omdat de lichtbundel niet door de cosmetica kan dringen. De dag na de behandeling kunt u wel weer make-up aanbrengen.

 

Zijn er risico´s of complicaties? 

Zoals bij alle laserbehandelingen bestaat het risico dat de behandelde huid iets donkerder of lichter wordt. Vrijwel altijd is dit van voorbijgaande aard. Als de huid gebruind is, kan de kans hierop wat groter zijn.

Na de behandeling kan enige roodheid en een lichte zwelling ontstaan, die met een zonnebrand vergelijkbaar is. Na enkele uren (soms een paar dagen) trekt deze weg.

Op de vaatjes die behandeld zijn, kan soms korstvorming optreden die na één week vanzelf losvalt. De verschroeide broedvaatjes worden vaak na behandeling paarsgekleurd. Deze verkleuring trekt geleidelijk weg.

 

Nazorg 

Om vaatverwijden te voorkomen dient u de eerste 5 tot 7 dagen na de behandeling saunabezoek, hete baden en intensief sporten te vermijden.

Als er korstjes komen, mag u deze niet krabben. U kunt het beste een herstellende crème gebruiken die u is aanbevolen door de huidtherapeut.

 

Vergoeding 

Voor vergoedingen lees hier

 

Tarieven

lees hier