Huidproblemen

Alopecia (haaruitval)

Wat is alopecia?

Alopecia of, eenvoudiger, kaalheid, is een haaraandoeningdie leidt tot gedeeltelijk of volledig haarverlies of dunner worden van het haar in bepaalde delen van het hoofd of de romp. Alopecia komt voor bij zowel mannen als vrouwen. Mannen krijgen vaak totaal haarverlies, bij vrouwen worden meestal haren (aanzienlijk) dunner.

Welke vormen van alopecia zijn er?

Er bestaat geen eenduidige classificatievan verschillende vormen van alopecia. De meest voorkomende vorm van deze haaraandoening is premature alopecia, ook bekend als androgene. 

Alopecia kan een symptoom of een gevolg van andere ziekte zijn. Die kan optreden tijdens of na: acute en chronische infecties, immuunziekten, stralingsziekte, intoxicatie door bepaalde stoffen, stressvolle situatie of resulteren van vitamine- of mineralentekort. 

Als gevolg van fysiologische veranderingen in het lichaam tijdens de zwangerschap, kan alopecia ook optreden na de bevalling. 

Wat is premature (androgene) alopecia is?

Meer dan 95% van alle gevallen van mannelijke kaalheid valt onder androgene alopecia. De primaire tekenen van de ziekte manifesteren zich tijdens de puberteit. Tegen de leeftijd van 20-25 wordt voortijdige alopecia volledig gevormd, hoewel in sommige gevallen de ontwikkeling van de haaraandoening wordt uitgesteld tot de leeftijd van vijfendertig. 

Het optreden van androgene alopecia wordt veroorzaakt door een beschadiging van de haarzakjes door het mannelijke hormoon testosteron. Het komt vooral voor bij mannen en wordt gekenmerkt door haarverlies op de hoofdhuid. Kaalheid begint in het temporale of frontale gebied van het hoofd en breidt zich geleidelijk uit. Haren worden alleen maar bewaard in de extreme delen van de hoofdhuid.

Bij vrouwen leidt androgene alopecia meestal niet tot volledige kaalheid, maar is het beperkt tot dunner wordend haar in het algemeen. 

 

Hoe wordt alopecia behandeld? 

Zo groot de verscheidenheid aan oorzaken van alopecia is, zo gevarieerd zijn de behandelingsmethoden. In sommige gevallen moet de behandeling klinisch worden uitgevoerd met behulp van medicijnen en therapieën. Belangrijk is daarom dat het eerst en vooral nodig is om gekwalificeerde specialisten te contacteren om de oorzaak van haarverlies te bepalen en een manier te kiezen om kaalheid te bestrijden.

 

Wat kan huidtherapeut bij alopecia (haarverlies)  voor u betekenen?

XL-Hair-online-advertentie.jpgBij Huidtherapie Verdronkenoord worden sommige vormen van haarverlies, namelijk androgene alopecia en uitdunnend haar behandeld met behulp van Aestehetic Dermal RRS-XLHAIR booster. Deze is geregistreerd als 'CE klasse III injectable producten' en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. 

RRS-XLHAIR booster bevat hyaluronzuur (0,001mg/ml) met 52 actieve ingrediënten waaronder: 
• groeifactoren (fibroblast Growth Factor + Growth modulation peptide + Sodium DNA)
• aminozuren (o.a. alanine, leucine, valine) & vetzuren
• sporenelementen (Si, Ca, Fe, K, Mn, Na, P, Se)
• vitaminen (B12, B9, B3, B5, A, E, B8))
• terpenen (quercetine)
• alkaloïden (cafeïne)

• flavonoïden (ruiten, kampferol)
• antioxidanten (quercetine, citroenzuur, ginkgolides, kampferol)

 

Wat doet 'RRS-XL HAIR' booster eigenlijk?

RRS-XLHAIR booster stopt haaruitval, stimuleert haargroei en activeert de haarfollikel zodat gezonde haren weer worden geproduceerd. 

De kuur van RRS-XLHAIR booster bestaat uit 6 sessies 1x per week voor mannen en 8 sessies 1x per week voor vrouwen. RRS-XLHAIR booster wordt door middel van oppervlakkige prikjes in de huid gebracht met behulp van mesogun. De haren beginnen binnen enkele weken na afloop van de kuur weer te groeien. Afhankelijk van het tussenresultaat kan de kuur na 6 à 8 maanden weer herhaald worden.

 

Tarieven

lees hier