Huidproblemen

Rimpels

Wat zijn rimpels?

Rimpels zijn een verslapping van de huid. Zij ontstaan bij het natuurlijk verouderen van de huid.

 

In de loop van de jaren wordt er steeds minder elastine en collageen in de huid aangemaakt. Elastine en collageen zijn twee belangrijke componenten van de dermis (de lederhuid) die voor elasticiteit en sterkte van de huid zorgen.

 

rimpels_voorhoofd.jpgEen derde component is hyaluronzuur. Dit zuur regelt het vasthouden van water in de huid. Door deze eigenschap krijgt de huid elasticiteit en volume en ziet er jong uit.

Naarmate men ouder wordt, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in het menselijke lichaam af. Als gevolg daarvan wordt de waterbalans (hydratatie) in de huidcellen verstoord, zodat de huid haar elasticiteit en volume kwijtraakt.  

Deze processen (afname collageen, elastine en hyaluronzuur) in de huid leiden tot huidverslapping en rimpelvorming. 

Rimpels kunnen vervroegd optreden door bijvoorbeeld de huid veel bloot te stellen aan zon, gewichtschommelingen, slechte gewoonten (roken) en/of leefstijl (stress).

Om rimpelvorming tegen te gaan kunnen huidverjongende behandelingen toegepast worden. Hierbij wordt op natuurlijke wijze de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd en/of de waterbalans in de huid verbeterd. Voor hydratatie kunnen producten die hyaluronzuur bevatten gebruikt worden. 

 

Huidverjonging in onze praktijk:

 

Vergoeding

Voor vergoedingen lees hier